Inhoud:

Home

Bestuur

Visie

Projecten

Wijkschouwen
- wijkindeling
- planning en resultaten
  
Ledenvergadering

Archief

Links

 

Aanmelden als lid

Contact

 

 

Copyright © 2016 Vereniging Dorpsbelangen Peize   -   Website bijgehouden door OvN

 

 

VERENIGING DORPSBELANGEN PEIZE

 

Aanwezig:                               Freddy Boonsta (politie), Gemeente Noordenveld, Vrieso Rademaker, Theo van der Waart, Ton van der Meijs (VDP), Theo van der Veen (WiN)

 Openstaande punten schouw Peize Oost per 17-04-2014:

-    Alle punten uit de vorige schouw zijn afgehandeld.

-    Speelveldjes in De Es deels dit jaar opnieuw ingericht. Rest volgt later.

-    Bewoners dienen zelf maatregelen te treffen m.b.t. parkeren eigen auto en snoeien eigen overhangend groen

-    Nog diverse punten in behandeling.

Opmerkingen vooraf:

-    Kortland; onoverzichtelijke bochten vanwege groen en parkeren langs weg hinderlijk. Dit is een 30 km-zone dus dat remt sowieso al af. Het parkeren is een bewonersprobleem waar de gemeente niks in kan betekenen. Bewoners zijn hier zelf ook verantwoordelijk voor. VDP gaat dit meenemen in een bijeenkomst die ze met de buurtvereniging hebben.

-    Bosplan; bankjes plaatsen. Het platte bankje bij de bult wordt verplaatst naar de kant van de Boerakkerweg. Bij de bult komt een bankje met rugleuning.

-    Speelplaatsen; zand vervangen door rubber tegels/kunstgras. Geleidelijk aan worden op de plaatsen waar nog zand ligt rubber tegels/kunstgras onder de speeltoestellen gelegd. Bij nieuwe speelplaatsen worden wel rubber tegels/kunstgras gelegd.

-    De Es; uitlaatplaats voor honden creŽren. De kans is vrij klein dat hier een hondenuitlaatplaats gecreŽerd wordt. In de APV staat dat hondeneigenaren verantwoordelijk zijn voor hun hond en de uitwerpselen op moeten ruimen. Waarschijnlijk komt er dit jaar nog beleid op hondenpoep. Wel blijven melden dat er hondenpoep ligt dan wordt dit meegenomen in het overzicht. Gert zal dit punt terugkoppelen aan Suzanne Dekker.

-    Achterstewold - Brusselseweg; snelheid beperkende maatregel. Er zal een DSI geplaatst worden. Gerk zal deze inplannen en de data doorgeven aan VDP. De gegevens kunnen achteraf opgevraagd worden bij Mark Smit. Radarteller wordt ingezet in week 14 en week 15.

-    Theo deelt mee dat vanuit WiN besloten is om 1 iemand af te vaardigen voor de wijkschouw. Theo zal voortaan bij de wijkschouwen in Peize aanwezig zijn.

-    De punten van de vorige schouwen zullen nog nagelopen worden. Theo zal dit deze week kortsluiten met de betrokkenen.